снимка: БулфотоМаксималните температури ще са 6 градуса. В понеделник валежната обстановка

...
снимка: БулфотоМаксималните температури ще са 6 градуса. В понеделник валежната обстановка
Коментари Харесай

Ниски температури, дъжд и сняг в понеделник

снимка: Булфото

Максималните температури ще са 6 градуса. 

В понеделник валежната конюнктура продължава; в множеството региони ще вали сняг, на доста места по поречието на Дунав – дъжд и сняг, в Източна България - дъжд. По високите полета на Западна България, Предбалкана и планинските региони снежната завивка ще се усили още. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е сдържан. С него ще нахлуе още леден въздух, а в Лудогорието и Добруджа, както и по старопланинските проходи, ще има условия за виелици и навявания.

Температури ще са съвсем без дневен ход. Минималните ще са сред 0° и 5°, а оптималните - сред 1° и 6°. В Югоизточна България температурите ще са относително високи, дневните ще доближават тук-там до към 8°; допустима е слаба гръмотевична активност. През нощта против вторник преваляванията последователно ще отслабват и стопират.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа сдържан югоизточен вятър, по високите елементи от югозапад. След обяд вятърът ще стартира да се ориентира от север-североизток и ще се усили. С него ще нахлуе още леден въздух и ще има условия за виелици и навявания. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 1°, на 2000 метра – към минус 3°.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР